2008 m. gruodžio 3 d., trečiadienis

Krizė. Kiek jau galima..


Nors tradicinės spaudos, išskyrus kai kuriuos žurnalus ir knygas, nebeskaitau, pastebėjau, kad teks atsisakyti ir internetinių žinių portalų. Nebeliko kantrybės. Atrodo, kad dabar svarbiausias dalykas kurį privalo žinoti visi – KRIZĖ. „Krizė jau čia! Kaip kovoti su krize! Kur eiti kai aplink krizė? Kokį tualetinį popierių pirkti kai siautėja krizė“ – tokiomis antraštėmis pasitinka kiekvienas save gerbiantis žinias skelbiantis tinklalapis.

Už.ten.ka! Kiekvieną kartą įsijungus puslapį dingsta nuotaika, nes ten skardžiausiu balsu drebiama, kaip gyventi bloga, kaip bus blogai gyventi ateity ir pan. Gal dabar madinga vartoti šitą žodį? Ar tikram lietuviui nuo to tik smagiau – yra dėl ko pergyvent?

Gal čia mūsų mentalitetas toks? Susirasti kokį nors žmogų / reiškinį ir apie jį rašyt, pasakot, kalbėt pusę metų kasdien. Buvo Einikis, dabar Valinskas ir krizė. Valinskas atsikirto žurnalistams, Valinskas pasirodė reklamoje, Valinskas augina karpius.. Atrodo, kad šiuo metu, svarbiausi visos šalies dalykai yra kriminalai, krizė ir Valinskas.

Suprantu, gyvenimo sąlygos keičiasi. Tai mato kiekvienas iš mūsų apsilankantis parduotuvėse, perkantis autobuso bilietus ar skaičiuojantis kaip reikės išsimokėti už šildymą. Bet manau nebūtina pilti žibalo į liepsną – juk viskas yra pakankamai akivaizdu. Kam gali padėti negatyvumo dozė? Niekam.

O kaip galvojate Jūs? Galbūt tai natūralus valstybės gyvenimas, kuriuo žmonės domisi? Ar tiesiog aklas pateikimas to, ko visiems reikia?


2 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Čia manipuliavimas žmonėmis, krizė puikus metas užsidirbti, sukuriamas baimės jausmas, o po to prastūminėjami visoki su tuo susiję produktai ir pan. (butų kainos pasiekė dugną, tad imkit paskolas, o paskolų palūkanos pasiekė piką), pagal tokią dūdelę ir akcijos Vilniaus biržoj šokinėja, JAV kažkas pirstelėjo ir, žiūrėk, akcijos pas mus jau trigubai krenta :)

Anonimiškas rašė...

Pritariu 100%. Tos kalbos apie krize uzkniso JUODAI! Bet taip labai juodai! O negatyvus kalbejimas tikrai nemazina tos KRIZES! Nes dauguma tu kriziu masinemis patampa kai visi pasiduoda neigiamom nuotaikoms.