2007 m. spalio 5 d., penktadienis

Beveik atostogos

Vieną dieną pagalvojau, o kuom aš prastesnis už nezinau.lt ir zudykreklama.lt ir nusprendžiau išvažiuoti atostogauti į Paryžių. Na, jei sąžiningai kalbant, tai ne aš nusprendžiau, o firma kurioje dirbu. O jei dar labiau sąžiningai, tai ne atostogauti, o dalyvauti parodoje.. Bet visgi Paryžiuje! Kadangi Prancūzijoje dar nesu buvęs, kelionės laukiu nesulaukiu. Blogai, kad kalbos aš jų visiškai nemoku, o kaip žinia jie ten gana užsispyrusiai atsisako kalbėt angliškai. Bet tikiuosi kaip nors susimojuoti. Ar kažkaip.

Šia linksma proga norėčiau paprašyti patarimų kas jau svečiavosi šiame nuostabiame mieste. Faktiškai turėsiu tik dvi apylaisves dienas, tai sužiūrėti visko nespėsiu. Turiu tikslą pamatyti žymiąją 'bašnę', Notredamo katedrą, Monmartą ir tą kažkokį modernių pastatų rajoną, kad ir kaip jis besivadintų. Tačiau, mane labiau domina pajausti tikrąją miesto dvasią kokioje nors užkištoje 'franzūziškoje' kavinėje, ar prie kokios krantinės pasedėti su vyno buteliu. Gal kas žino panašių viečikių?

Labai laukiu jūsų pasiūlymų. Kadangi viešbutyje nusimato interneto buvimas, pažadu šiokį tokį reportažą :) Tiesa, gyvensiu va štai čia.


3 komentarai:

Unknown rašė...

jei jazziuka megsti, labai rekomenduoju "Le Café Universel", http://www.myspace.com/cafeuniversel

Anonimiškas rašė...

Shkia... I eifeli, tai gali viltis palaidot patekt. Nebent labai noresi lipt laiptais, ... nu arba atvarysi ten 9ta ryto (bet ir tai vargu). Zmoniu ten pastoviai eile tokia, kad atpuola noras stovet, ypac turint tik 2 laisvas dienas. Bet siaip ten aplink pasisukiot visai grazu. Panasi situacija su Notre Dame, bet as kazkaip sugebejau ten patekt, manau sugebesi ir tu ;) Dar visai nieko yra Sacre Coeur baznycia, pasiziurek mapsus, iki ten geriausia su metro vaziuot. O metro ten juokingas - guminiai ratai ant geleziniu begiu :D I ta nauja rajona... nu bbz, as ten nebuvau, bet nemanau kad ten kazkas tokio. Siaip per diena gali praeit nuo respublikos aikstes iki eifelio (ir atgal). Pavargsi, bet pamatysi daug senamiescio. Bastilijos aikste tai mano nuomone neverta demesio. Labai labai labai rekomenduoju vakare pasiplaukiot laiveliu po sena. Nu cia MUST DO. Man tai paliko didziausia ispudi. Kadangi esi biski prie meno tai kita diena vietoj tu dangoraiziu, geriau nuvaryt i monmartra, ten menininku meka, turetu patikt. Nors as ten tik "prabegom" buvau, bet fellow menininkai labai dziaugesi :)
Tai tiek, pamatyt yra ka tik susiplanuok viska normaliai. Sekmes ir lauksim posto apie paryziu ;)

Anonimiškas rašė...

A beje, gyvensi raudonuju zibintu rajone... Pigalle :) Tai ziurek, galesi draugiu nakciai susirast. O beje ir montmartre (pasirodo taip rasosi) yra netoli ;)