2008 m. vasario 4 d., pirmadienis

Klimatas šyla? Puiku!



Pastaruoju metu atsibundu kuo puikiausios nuotaikos. Ir nenuostabu. Kai tave pažadina ne pobjauris šlapdribos tirpimo garsas, o saulės spindulys, rytas iš tiesų prasideda puikiai.

Šią žiemą tą ir dariau, kad niurzgėjau: kur sniegas, kur nors minimalus šaltis, grąžinkit senovines pūgas! Išties niūru, kai pažvelgęs pro langą, Kūčių vakarą, matai teliūskuojančias balas. Šiuo metu ne geriau: Sausio pabaiga - Vasario didžiųjų šalčių metas, o dabar gi - saulė ridinėjasi dangumi, nors eik degintis.

Politikos pasaulyje klimatas tapo naujuoju arkliuku. Reikia nereikia, tačiau apie jį kalba visi: darysim! stabdysim! mažinsim! Išrėžę šias šaunias mintis, sėda į savo 10 litrų "Hamerį" ir ramiausiai važiuoja namolio. Paradoksalu.

Tačiau šiandien aš neverkšlensiu šia jau nuvalkiota tema. Aš norėčiau pasidžiaugti. Taip, tikrai. Pastebėjote, nuotaika didele dalimi priklauso nuo už lango esančio oro. Vienokia mina išeinu į miestą, kai ore tvyro 23 laipsniai, o saulė maloniai kaitina pakaušį; o kai gatvėje tau į veidą drebia tirpstantį sniegą, net norėdamas negaliu šypsotis. Užsieniečiai dažnai stebisi, kodėl lietuviai taip mažai šypsosi. Lengva jiems taip kalbėti gyvenant saulėtoje ir šiltoje Italijoje ar Ispanijoje..

Išvados peršasi pačios: reikia palaukti kol klimatas atšils dar labiau, Baltijos jūroje apsigyvens jūros žvaigždės, koralai ir kiti kurortų atributai, o eglių ir pušų miškus pakeis kiparisai ir apelsinmedžiai.. Skamba neblogai. Be to, vaikščiosim su šypsena, o nuotaika bus visada puiki. Skamba tikrai neblogai..

Geros nuotaikos :)

7 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Sorry, bet tai visiska nesamone straipsnelis :/

Anonimiškas rašė...

Tikiuosi, čia buvo ironija?..

Anonimiškas rašė...

et.. butent, kad ironija :)

Anonimiškas rašė...

jei nepaskęsim cho cho

Anonimiškas rašė...

Ironiskai pritariu... Be tu 4-5 menesiu slapdribu ir pugu pavasaris ne toks ypatingas atrodo. Galim pasidziaugt, kad nereik po vandeni ir sniega braidziot, bet vistik praradom viena metu laika.
Vat ir vel nera ko sypsotis...

Anonimiškas rašė...

Straipsnis pirmaklasio lygio, deja bus kur kas daugiau minusu kai atsil klimatas, o kai baltijos juroj apsigyvens juros zvaigzdes tai Lietuva bus kilometro gylije po vandeniu.

Anonimiškas rašė...

Siaubas koksai gali būt džiaugsmas kai į tave pliekia 30liepsnių karštis? ir saule nusvilina visas kūno dalis kurių nedengia drabužiai (kremai nuo saulės tuojau nebepadės...) o vat žiema kitas reikalas - sniegas, romantiškai sninga, seniai besmegeniai, sniego mušiai ir panašūs dalykai. šito laabai laukiu, bet speju nebesulauksiu.