2009 m. vasario 12 d., ketvirtadienis

Sėkminga investicija


regolare nuotrauka

Nuo vakar pradėjau skaičiuoti visas išlaidas. Absoliučiai visas, nes paprasčiausiai atsibodo klausimas mėnesio gale - kur dingo pinigai. Dabar viskas sistemiškai ir buhalteriškai - kiekvienas čekis paimamas, užrašomi paaiškinimai ir padedamas saugoti. Prie viso to, dar sudarinėju mėnesinius pirkimo sąrašus, ko tikrai reikia, kad išvengti šlamančiųjų mėtymo, Tiesa, dar nežinau, ar ilgam užteks kantrybės..

Pagalvoju, kad gal ir gerai, kad tokia finansinė situacija atėjo į Lietuvą. Iki šiol niekaip neprisiruošdavau tiksliai sekti savų finansų, o ir pirkinių atsirasdavo ne itin reikalingų. Dabar kanors perkant, manau reikia tikrai apgalvoti ne vien "ar šis daiktas man tikrai reikalingas", bet ir "ar aš galiu palaukti pusę metų/metus ir jį nusipirkti du/tris kartus pigiau". Tokią mintį pakišo vakar pamatytas skelbimas apie parduodamą mobilų telefoną - kažkada man jo taip reikėjo, kad net pirštus suko, bet kaina buvo neįkandama. Niekada nesu mokėjęs už mobilų telefoną daugiau kaip šimto litų, todėl 1000 man išvis astronominis skaičius. Vakarykščiame skelbime puikavosi "normali" kaina - 200 lt. Kas pirkot už tūkstantį, na, labai gaila :)

Daiktų nuvertėjimas neišvengiamas. Faktiškai reiktų pirkti aukso luitus ar deimantus siekiant neprarasti investicijų. Bet dabartinėje situacijoje "taškytis" pinigais yra neprotinga. Juk šimtu procentu nesi tikras, ar rytoj dar turėsi darbą, ar trečią ryto jau stovėsi prie darbo biržos.

Tai ką daryti?! Investuoti.. į save! Pats metas mokytis naujos užsienio kalbos, išmokti žaisti šachmatais, ar net aplankyti tolimesnę šalį. Įgytų gebėjimų nesuvalgys nuvertėjęs litas, jie niekur nedings netekus darbo. Tuo labiau, kad dabar kainos krenta, nes norinčių nedaug. Žinoma, nereikia būti naiviem ir gyventi kaip gyvenus – planavimas ir taupymas šiomis dienomis lieka aukso vertės.

8 komentarai:

Anonimiškas rašė...

As naudoji sita saita. Galimybiu neperdaug bet patogus man atrodo.
http://www.expenseview.com

Anonimiškas rašė...

Aš už tai, kad investuoti į save, mokytis visada. Ir visiškai, nesvarbu, ar lankysime kursus ar universitetą, ar tobulinsimės namuose. Svarbu tam būtų nuoširdaus noro ir tikslas bus pasiektas. Čia mano nuomone.

Anonimiškas rašė...

Būtent tą patį darau ir aš ir ištikro nebelieka klausimų "o kur dingo pinigai?" tik kartais būna sudėtinga visokias smulkias išlaidas suskaičiuot, bet juk su jom dažniausiai ir būna tas klausimas "kur dingo".

ispanaz rašė...

Na, belieka savo biudžete palikti atitinkamą sumą - smulkiom išlaidom:) o investuojant, net ir pinigus, noras, tikslas ir pasiryžimas ir yra kertiniai akmenys.

Anonimiškas rašė...

BuGo, kad tavo minima svetainė nebeatnaujinama nuo 2007 metų. Aš asmeniškai naudoju šitą: kurdingopinigai.lt . Lietuviška ir niekuo nenusileidžia užsienietiškiems variantams.

Petras rašė...

ispanaz --> taupai ant elektros ir neberašai blogo daugiau? :)

kas gero šiais laikais?

ispanaz rašė...

Rascal, priežastys ne tokios buitiškos:) Esu minėjas, kad šiame bloge pirmenybę teikiau kokybei. Nagrinėjamos temos tapo vis sudėtingesnės, prie vieno įrašo praleisdavau vos ne savaitę, tačiau grįžtamasis ryšys mažėjo. Blogas nėra tik autoriaus monologas, tai abipusis bendravimas. Natūralu, kad pastebėjus, kad pastangos tampa bevaisės, dingsta ir motyvacija - to pasekoje negaliu rašyti kokybiškai. Nors pradžioje galvojau daryti tik laikiną pauzę, viskas užsitęsė. Kuriam laikui, deja nežinau..

Živilė rašė...

Labas Ispane :) Jau seniai skaitineju tavo bloga, ypac susidomejau straipsniais apie binaurinius ritmus (cia jau senokai apie juos rasei) suzavejau jais savo kaimynus netgi :D Bet stai koks reikalas: turiu tau rimta klausima, kurio nenoriu uzduoti cia viesai. Ar galima butu susisiekti su tavimi kokiu nors kitu budu, ne tik per komentus? :)p.s. mano el pastas indigox@mail.ru