2008 m. sausio 21 d., pirmadienis

Juk truputis optimizmo nekenkia?



Iškilus problemai paprastai žmonės reaguoja dvejopai: vieni puola į kraštutinumus ir keikia gyvenimą, kiti tiesiog sprendžia problemą, kartu bandydami įžvelgti tokio įvykio teigiamas puses. Dažniausiai laimi pastarieji. Kodėl? Viskas priklauso nuo požiūrio.


Sakysite, kad optimizmas savaime problemos neišsprendžia ir būsite teisūs. Bet jis gali įtakoti mūsų sprendimus – todėl galime tikėtis teigiamo rezultato. Manau sutiksite, kad kritiškoje situacijoje panika ir pesimistiškos mintys ne itin padeda.

Net bendraujant kolektyve, žmonės nelabai mėgsta neigiamai mąstančių. Niekam nepatinka pastoviai bambantis, besiskundžiantis asmuo, dažniausiai kompanijos sielomis būna tikri optimistai. Mūsų gyvenimas nėra rožėmis klotas, todėl blogybių akcentavimas tik užaštrina neigiamas emocijas.

Požiūrį formuoja tiek aplinka, tiek tai, kuo užsiimame. Jei mėgaujatės tuo, ką darote, tikėtina, kad ir Jūsų mintys bus pozityvios. Galbūt laikas pakeisti darbą? Studijas? Valgomą maistą? Nors pokyčių pradžia gali būti sunki, tikiu, kad rezultatu būsite daugiau negu patenkintas. Juk viskas mumyse - svarbu pagaliau savimi patikėti. Ne kartą rašiau, kad saviįtaiga daro stebuklus, o ji prasideda nuo pasitikėjimo savim ir pozityvaus mąstymo.

Nevenkite savo gera nuotaika pasidalinti ir su kitais. Stenkitės kituose įžvelgti teigiamus dalykus, nepabijokite kolegų ar draugų apdovanoti komplimentais. Galbūt šie žodžiai kitam bus tas nedidelis "cinkelis", pakėlęs nuotaiką ir privertęs pasijusti geriau. Juk gera nuotaika ir truputis optimizmo niekam nekenkia.

5 komentarai:

Anonimiškas rašė...

O svarbiausia visa tai daryti nuoširdžiai ;)

Anonimiškas rašė...

Kai pradedi taip daryti, tai daryti sekasi lengviau ir paprasčiau, nei atrodo prieš pradedant :D
Vien jau tokių tinklaraščių, kaip Tavo, prenumeravimas, ir tokių įrašų skaitymas padeda!

Anonimiškas rašė...

Visiškai sutinku, optimizmas yra viena iš pagrindinių savybių, padedanti į viską pažiūrėti pozytiviau. Kai pradėjau tvarkyti savo gyvenimą iš paauglio pesimisto tapau optimistu. Nedariau to labai priverstinai, tiesiog išmokau žiūrėti į viską "kitaip". Su laiku atsirado kritinių situacijų sprendimas ramiai, nepanikuojant. Prisiminęs, koks gyvenimas buvo nusiteikus pesimistiškai, dabar tik juokas ima :)

Anonimiškas rašė...

nu jau perdetas optimizmas irgi veda i nusivaziavima, reikia kad kartais kas i viska paziuretu kritiskai

Anonimiškas rašė...

Na taip, čia tas posakis: "Kas per daug, tas nesveika" irgi galioja :)