2007 m. rugpjūčio 17 d., penktadienis

Skaitykit ką dėvit

Prieš prasidedant šiai vasarai, orų prognozės buvo ypač optimistiškos. Žiniasklaida mirgėte mirgėjo pranešimais "Karščiausia šimtmečio vasarą", "Laukiame rekordinių karščių". Tačiau su orų spėjimais baigėsi kaip visada. Tiesa, nepasakyčiau kad buvo labai šalta. Dienomis, kai saulė nepašykštėdavo spindulių, įsitaisydavau kur nors pavėsyje ir gurkšnodamas šaltą arbatą stebėdavau miesto gyvenimą. Taip atradau naują stebėjimo objektą - praeivių marškinėlius su užrašais.
Tokie marškinėliai, angliškai vadinami T-Shirts, paprastai yra berankoviai, vienspalviai ir su kokiu nors užrašu, dažniausiai priekyje. Šie užrašai būna patys įvairiausi: nuo juokingų frazių, iki filosofinių apmąstymų. Tokų marškinėlių yra begalo daug, vieni juos perka, kiti pasidaro patys. Bet kokiu atveju tokie marškinėliai yra vienas iš saviraiškos būdų, o saviraišką aš visada palaikau. Čia reiktų padaryti pauzę ir pasvarstyti - ar yra kokios nors savęs išreiškimo ribos, bei normos? Atsakyti gana keblu, tad norėčiau pasidalinti su vienu saviraiškos pavyzdžiu: pankas su ryškia žalia skiautere ir tokia pat šukuoseną propaguojantis valdininkas. Abiem atvejais šie du žaliaplaukiai tik bando išreikšt save, bet sutikite, su tokia šukuosena valdininkas atrodytų kvailokai. Grįžkime prie idėjinių marškinėlių ir pritaikykime tą pačią mintį. Vienoks užrašas gali puikuotis pas panką, kitoks pas solidų biurokratą.
Deja, ši mano teorija duždavo į šipulius stebint idėjinių marškinėlių savininkus. Susidarė įspūdis, kad dauguma net nesupranta kas ten užrašyta, o juos dėvi vien dėl to, kad užrašas įmantrus, angliškas - suprask madingas. Po ilgo spoksojimo, sudariau labiausiai nevykusių marškinėlių trejetuką.

1. Užrašas ant keturiolikmečio marškinėlių "Pasileidęs ir tuo patenkintas". Įdomu, ar savininkas bent galėtų paaiškinti ką tie žodžiai reiškia.
2. Užrašas ant gerokai apkūnios merginos su leopardo rašto mini sijonu. Marškinėliai aptemti, po jais matosi gražiosios riebalų rinkės. Užrašas ant priekio "I didn't ask to be the princess". Užrašas ant nugaros "But if the crown fits..." Net sunku kažką pakomentuoti. Gal aš kažko nesuprantu?
3. Užrašas ant pageriančio dėdės marškinėlių "F*CK". Žvaigždutę padėjau aš, originaliai jos ten nebuvo. Čia vėl nesuprantu, keiksmažodis užrašytas angliškai jau savaime idėja?

Beveik visi šie marškinėliai kitame kontekste (ant kitokių žmonių) žiūrėtųsi įdomiai. Beskonybė? Pernelyg didelis noras būti madingu ir originaliu? Reiks ir man pasigaminti marškinėlius su kuriais eisiu į susitikimus su klientais: "Nerūkau. Kavos negeriu. Tiesiog mėgstu kokainą"

6 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o man labai patiko uzrasas ant vieno pazistamo marskineliu:
"My imaginary friend thinks that you have serious mental problems" :)

Anyway, galima padaryti isvada, kad marskinelius su bet kokiais, svarbu, kad su angliskais ir "mandresniais", zodziais devi arba dar nesusiformavusios asmenybes arba tos, kurioms jau ir nebelemta susiformuoti... :)

Anonimiškas rašė...

Šiuo metu kaip vienus iš linksmesnių prisimenu: priekyje rodyklė į asmens dešinę, užrašas "he's idiot", nugaroje rodyklė į asmens kairę "he's jerk".
Gali būti, kad puses ar dar ką supainiojau, bet esmė ta pati, ir pamatyti jį einantį gatve su draugu buvo smagu.

Anonimiškas rašė...

Airijoj radau tikrai labai įdomių ir kai kurių juokingų marškinėlių. Pats nusipirkau su "I'm a menace to my own destiny" ir "It ain't gonna suck it self" Pastarasis labiausiai patiko :) Žinoma galima rast tokių kaip "Cool F*ucker" ar "Masturbating is not a crime" ir pamačius gatve einantį tikrai linksmai atrodo.

// Draugui gimtadienio proga padarėm marškinėlius - vidurį užrašas "BEER", į viršų rodyklė su užrašu IN ir rodyklė į apačia OUT.

Unknown rašė...

vienas is mano akimis neblogu pavyzdziu ant (geriausiai krutingos) merginos marsksineliu priekio:
didelem raidem "NOSY"
o po apacia "little fucker, aren't you?"
:)

Anonimiškas rašė...

Neblogi buvo visai merginos su tikrai isppudinga krutine ties kuria buvo parasyta "killers" sypsena sukeliantis vaizdas :)

Anonimiškas rašė...

To Horde,
Nznau ar reklama ar ne, bet Airijoje gaminami marskineliai su idomiais uzrasais atejo ir i Lietuva:)Ai reklamuojum jauciu kad negalima...:( netikmarskineliai.lt